Roze Europa Pubquiz in Utrecht

Nog iets meer dan drie weken en dan mogen ook de Utrechters weer naar de stembus. Ditmaal niet voor de gemeenteraad of provinciale staten, maar voor het Europees Parlement. Daarom werd er maandag 29 april een pubquiz gehouden in Utrecht, met vragen over Europa.

 

UTRECHT - Vijf jaar geleden waren het vooral de jongeren die het af lieten weten tijdens de gang naar de stembus, de opkomst lag bij die groep maar op 18 procent. Reden genoeg voor Liesje Schreinemacher, de nummer vijf op de VVD lijst voor de Europese Verkiezingen, om haar eigen Pubquiz over Europa te organiseren in het centrum van Utrecht.

 

"De jongeren kunnen dit keer echt een verschil maken tijdens de Europese Verkiezingen, daarom vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk van hen te spreken en te enthousiasmeren om te gaan stemmen. " Aldus Schreinemacher. "Ik snap heel goed dat Brussel ingewikkeld klinkt. Een aantal jaren geleden zat ik zelf nog in de studiebanken en hield ik mij ook niet elke dag bezig met wat er in Brussel besloten wordt. Terwijl dat wel invloed heeft op ons leven! Daarom is het zo belangrijk om je stem te laten horen!"

 

Dat deden de jongeren maandag dan ook in Ubica op de ganzenmarkt in Utrecht. Met vragen over zowel het Eurovisie Songfestival, geschiedenis als politiek, werden de fronzen op de gezichten van de deelnemers steeds groter. "Sommige vragen waren inderdaad wel wat pittig", lachte Schreinemacher. "Maar het is ook wel eens prettig, om de moeilijke vragen te stellen in plaats van te krijgen."

 

Bron:https://www.stadsbladutrecht.nl/nieuws/algemeen/708866/utrechtse-pubquiz-voor-europa-